Descriere

Noul volum de poezii " To love & To last" al lui David Lapadat continua recuperarea si revitalizarea poeziei prin reinstaurarea imperiului emoției si al imaginației. Experientele iubirii transcend realitatea pe care o transforma in vis, iar aceasta realitate a sentimentelor profunde, intime si de nerostit se proiectează in viziuni simbolice.  

 

"And love is but a slow breeze
to lock the feelings left inside me
To put my empty heart at ease
To ease my soul." 

 

David Lapadat reafirma împreuna cu Samuel Taylor Coleridge ca simbolul nu este nimic altceva decât o discontinuitate între cuvinte, lucruri si intelesuri. Aceste discontinuități temporale si de semnificație ne conectează, paradoxal, la discursul poetic al autorului traind împreuna cu acesta cele mai profunde emoții. "To love & To last" este concepută ca o grădina edenica, situată geografic la granița dintre vis si realitate, iar poeziile si strofele se desfășoară labirintic, unde, Sinele si Eu-l in înțeles jungian își modifica semnificațiile, in vis, inconștientul tinde sa acapareze realul transfigurându-l in peisaj sufletesc epurat, iar conștiința Eu-lui devine evanescentă. 

 

"Hold me now tonight because in dreams
I'm traveling you"

A te margini sau a te dezmargini? Întrebare esențială pe care poetul pare ca ne-o pune la fiecare promenada prin grădinile labirintice ale lui "To love & To last".

"So many lines drowned in the water
So many circles I can't keep
I feel I already lost the battle
Why won't you come and set me free"

 

Este esențial a trai in nemărginire? Este infinitul singura aspirație morala semnificativă careia ii suntem predestinați? 
Chiar dacă constiinta Eu-lui împiedica apariția "omului atemporal", marturisirea frumuseții e suficientă pentru a elibera sinele din sclavia constientului. In vis, frumusetea, moartea, iubirea sunt valori eterne. A iubi înseamnă a dura. 


"Would you trust a dying rose
Give your soul fulfill your duty
A lifetime in a second to close
And forever be a part of beauty"

Categorii: Poezie
Limba: Engleza
Data publicării: 2018
Editura: Smart Publishing
Tip copertă: Paperback
Nr Pag: 108
ISBN: 9786068956268
Dimensiuni: H: 17cm | l: 17cm

 

 

To Love & To Last

David Lapadat

SAU

Produs disponibil: